Sivut

perjantai 1. helmikuuta 2013

Pistorasiat ja johdot

Torstaina harjoittelimme asennuksia. Sähköjohtoja, pistorasioita, lamppuja, kytkimiä... Tulossa kyseisestä kurssista on tulossa näyttötyö. Kertauksen vuoksi ajattelin kertauksen vuoksi koota pari keskeisintä asiaa, mitä olemme kyseisellä kurssilla oppineet.

Johdot
Sähköjohdoissa kulkee kuparista valmistettua metallijohtimia, joissa sähkö siis kulkee. Suomessa kolmivaihesähkö, jonka johdosta vaiheita on kolme kappaletta. Merkitään kirjaimilla L, väreinä johtimissa/johdoissa yleensä ruskea, musta ja harmaa. Lisäksi käytössä maadoitus (kelta-vihreä, PE) ja nolla (sininen, N), sähkökeskuksessa/kaapissa yleensä yhdistetty.

Maata (kevi) ei saa koskaan käyttää virtajohtona!

Pistorasiat
Pistorasia vaati johdon, jossa kolme kaapelia:
- nolla
- vaihe
- maa

Nolla (sininen/N) tulee vasemmalle puolen tai ylös, vaihe (ruskea/L) tulee oikealle tai alas.
Kuvan (oikeanpuoleinen) lähde: Farmit.net

http://www.lahivakuutus.fi/FI/maatilat/Riskitjaturvallisuus/Kuukaudenvahinkotapaus/Sivut/Oikosulkumaitohuoneessa.aspx

3 kommenttia:

  1. Kiitos tästä. Ei itseltäni nuo asennukset kyllä onnistuisi. Nyt meillä on tosiaan talon rakentaminen meneillään, ja siihen tullaan sähköasennukset tekemään parin viikon kuluttua. Sitä kovasti jo odotellaan. Vielä pohditaan, onko tarpeeksi pistorasioita.

    VastaaPoista
  2. Varmasti vaarallista työskennellä sähköasennusten parissa, ellei ole aivan täysin varma mitä tekee. Hienoa, että teitä ammattilaisia löytyy. Meidän mökki on todella vanha, ja siellä olisi tarkotus aloittaa muutamat uudistukset. Ainakin sähköasennus olisi tarpeen.

    VastaaPoista