Sivut

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Käyttöönottotarkastus ja linkkejä

Ettei tämä blogi jäisi ihan paitsioon, päätin listata muutaman linkin. Pääasiassa videoihin, mutta löytyy muutama muukin linkki...

Sähköasennuksen käyttöönottotarkastus
Sähköasennuksien yhteydessä (tai sen päätteeksi) pitää asennuksista suorittaa käyttöönottotarkistus. Toimituksessa testataan mm. järjestelmän toimivuus ja täyttääkö asennukset niille annetut ehdot. Onko esimerkiksi johtojen maadoitus yhtenevä (jatkuva, resistanssi yms)? Toimiiko sulakkeet ja missä ajassa vikavirtasuoja laukeaa jne. Tarkastuksesta tehdään pöytäkirja (pdf), johon merkitään mitatut arvot.

Linkit
Sähköasennuksen käyttöönottotarkastus, Wikipedia
Käyttöönottotarkastus / Käyttöönottotarkastuksen vaatimukset KTMp517/96, Virtuaali-amk
Rakennus- ja remonttitieto: Käyttöönottotarkastus, Asuntotietokeskus
Käyttöönottotarkastuspöytäkirjat netissä, Sähköala.fi

Selailin YouTube-sivuston videoita, ja löysin pari videota joissa käsitellään käyttöönottotarkastuksia (tai niiden tekemistä)
Fluke 1653 Käyttöönottotarkastusten suorittaminen, Kari Kenttä
Käyttöönottomittaukset sähkölaitteistossa, mittausvideo, Sähköope Tredu
Kiinteistöjen sähköasennusten käyttöönottotarkastukset, Mediatekniikka

Muut maininnan arvoiset asiat
YouTubessa olen törmännyt välillä käyttäjiin, joita voidaan kuvailla termillä omalaatuinen. Eräs näistä on Marko Vanhanen aka Markorepairs. Hän on käsittääkseni aikoinaan ollut töissä tele-alalla (nk. puhelinasentaja tjsp), ja nyt on videoiden perusteella opiskellut/opiskelemassa sähköasentajaksi. Hänen työskentelytapansa ja jotkin ratkaisut ovat olleet mielenkiintoisia seurattavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti